Απολογισμός της Κιβωτού της Ύδρας από το 2007 έως και σήμερα

Η Υδραϊκή Κιβωτός είναι μη κερδοσκοπικό φιλοζωικό σωματείο (No. 4531) με έδρα την Ύδρα. Η δράση της στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία των μελών της, των συνδρομών τους και των δωρεών των φίλων της. Το 90% των μελών της «Κιβωτού» είναι αλλοδαποί και ένα 10% είναι Έλληνες.

Όλα τα προγράμματα του σωματείου επιδοτούνται οικονομικά από τις συνδρομές και δωρεές των μελών του. Το σωματείο δεν έχει ακίνητα για να λαμβάνει ενοίκια. Σε περίπτωση διάλυσής του, τα χρήματα του ταμείου του, αλλά και ο εξοπλισμός του πηγαίνουν στον Δήμο Ύδρας, ο οποίος και θα πρέπει να αναλάβει όλες τις δράσεις που κάνει το σωματείο της «Κιβωτού».

Όλα τα φιλοζωικά σωματεία της χώρας είναι εθελοντικές οργανώσεις. Επομένως η σωστή διαχείριση αδέσποτων απαιτεί τη συνεργασία:

1.Των αρμόδιων αρχών, που έχουν και την εποπτεία τους βάσει Νόμου.

2.Των φιλοζωικών σωματείων, που μπορούν να συμβάλουν εθελοντικά.

3.Του κοινωνικού συνόλου.

Τα τελευταια χρόνια το πρόγραμμα στειρώσεων των γατών (αμοιβή κτηνιάτρων) επιδοτείται από το Marchig Fund for Animals με έδρα την Ελβετία, από το Helps Animals International και την Κιβωτό της Ύδρας (HydraArk).

Τα υπόλοιπα έξοδα (διάφορα) καλύπτονται εξ ολοκλήρου από την Κιβωτό και τα μέλη μας εργάζονται εθελοντικά καθόλη τη διάρκεια των στειρώσεων αλλά και όλου του χρόνου.

Απολογισμός της Κιβωτού της Ύδρας

Πριν από χρόνια η Ύδρα ήταν γνωστή για τον υπερπληθυσμό των γατών καθώς και για τα άρρωστα μικρά γατάκια με αναπνευστικά προβλήματα και σοβαρές λοιμώξεις που προκαλούν προβλήματα στα μάτια και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τύφλωση.

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από την YouGov, Spanasurvey, CANDi International, and the Humane Research Council U.S. and Canada κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

Η επίδραση που έχει η εικόνα εξαθλιωμένων ζώων σε τουρίστες κατά την διάρκεια των διακοπών τους, τους προδιαθέτει αρνητικά επηρεάζοντας τις μελλοντικές αποφάσεις τους σχετικά με πιθανούς τουριστικούς προορισμούς ή με επαναληπτική επίσκεψη της ίδιας χώρας.

Αναφέρουμε σχετικά στατιστικά:

Το 34% των τουριστών δήλωσε ότι θα αναφέρουν την εμπειρία τους στο ξενοδοχείο ή στον ταξιδιωτικό πράκτορα.

Το 30% των ερωτηθέντων θα μοιραστούν την εμπειρία τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και θα ενθαρρύνουν ή θα αποθαρρύνουν την οικογένεια τους αλλά και φίλους από το να επισκεφθούν τον συγκεκριμένο προορισμό.

Ένα άλλο 22% θα μοιραστεί την εμπειρία στο TripAdvisor ή VirtualTourist ενώ το 17% θα το μοιραστούν σε άλλο ιστότοπο ανάλογου περιεχομένου.

Το 66% των καταναλωτών 26 χωρών λένε ότι προτιμούν να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες από επιχειρήσεις που εφαρμόζουν προγράμματα ανταποδοτικής κοινωνικής ευθύνης. Η ευζωία του αδέσποτου πληθυσμού, στους τουριστικούς προορισμούς, είναι δείγμα ανταποδοτικής κοινωνικής ευθύνης και λειτουργεί θετικά στην εμπειρία πολλών τουριστών από μια χώρα.

Πάνω από το 52% των Βρετανών δηλώνουν ότι αν έβλεπαν ένα ζώο να κακοποιείται, δεν θα επέλεγαν να επισκέφθούν ξανά τη χώρα.

28% των Βρετανών έχουν λάβει μέρος σε δραστηριότητα που είχε σχέση με ζώο κατά τη διάρκεια των διακοπών όπως σαφάρι με καμήλα ή ιππασία με άλογο αλλά και μεταφορά – βόλτα με εργαζόμενα ιπποειδή. Το 75% δηλώνουν ανησυχία για την ευημερία αυτών των ζώων.

Η Υδραϊκή Κιβωτός τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά τον υπερπληθυσμό των γατών, καθώς και να βελτιώσει τη γενική εικόνα της υγείας τους. Αυτό το έχουμε επιτύχει μέσω προγραμμάτων στείρωσης, κατά τα οποία ο μέσος όρος των γατών που στειρώνονται είναι οι 50.

Από το 2007 και μέχρι το 2014, τα προγράμματα στειρώσεων γίνονταν μία φορά το χρόνο και ο μέσος όρος των γατών που στειρώνονταν ήταν 40 με 50.

Το 2010 εθελοντές μας διέσωσαν μία πάπια με χτυπημένο πόδι από το Καμίνι. Το πουλί με την βοήθεια μας και εθελοντών φιλοζωικού σωματείου της Αθήνας ταξίδεψε για Πάρο και συγκεκριμένα για τις εγκαταστάσεις του συλλόγου περίθαλψης & προστασίας αγρίων ζώων Αλκυόνης.

Τα τελευταία χρόνια (2014-2019) πάνω από 900 γάτες έχουν στειρωθεί. Πάνω από 100 έχουν εμβολιαστεί, πάνω από 1000 αποπαρρασιτωθεί και πάνω από 30 έχουν δοθεί για υιοθεσία.

Έχει προσφέρει φαγητό και νερό στις αμέτρητες αδέσποτες γάτες, έχουμε βοηθήσει συμπολίτες μας με τα ζώα τους, όποτε μας έχει ζητηθεί.

Το 2014 σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο Ερμιονίδος Fase και με τη βοήθεια των ιδιοκτητών της Hydra lines καταφέραμε να εμβολιάσουμε 3 κουτάβια και να στειρωθεί η μητέρα τους στο Μετόχι.

Το Μάιο του 2015, η «Υδραϊκή Κιβωτός» (Hydra Ark) πραγματοποίησε ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία και στο φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών του νησιού μας. Στόχος του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των μικρών μαθητών για ζητήματα που έχουν σχέση με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και κυρίως την καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας. Τον Ιούλιο του 2015 τοποθετήσαμε αυτοσχέδιες κατασκευές με πλαστικές σακούλες για τις ακαθαρσίες των σκυλιών σε 4 σημεία του νησιού, αλλά και αφίσες με σημάνσεις για την αποκομιδή των ακαθαρσιών.

Το 2016 στειρώθηκαν 5 σκυλιά συμπολιτών μας σε ένδειξη αλληλεγγύης και λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κρίση αφού η μετάβαση στην Αθήνα και το κόστος πολλές φορές είναι απαγορευτικό προς αυτο. Ευτυχώς στο νησί μας δεν έχουμε αδέσποτα σκυλιά.

Tον Μάιο του 2016 διοργανώθηκε εκδήλωση προβάλωντας το ντοκιμαντέρ της Emma Baus, «The Nature of Cats» για το κανάλι France 2, καθώς έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου της Gabriela Stabler, διεθνούς φήμης φωτογράφου άγριας ζωής και φύσης, που αφορούν στη διαβίωση των ζώων της Ύδρας και το νησί μας. Το ντοκιμαντέρ αλλά και το βιβλίο συνέβαλαν στην πρόωθηση του νησιού μας στην Ευρώπη αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Τον Οκτώβριο του 2016 βοηθήσαμε τον Ed Emery και το Free University of Hydra στη διοργάνωση του «Διεθνές συνέδριου για τα Γαϊδούρια και τα Μουλάρια».  

Τον Δεκέμβριο του 2016, τοποθετήθηκε εξωτερικά του χώρου του γηπέδου, μεγάλος αριθμός φυτών, κηπευτικό χώμα, καθαρίστηκε η περιοχή, ποτίστηκαν τα φυτά και τοποθετήθηκε ειδική κατασκευή, όπου θα μπορούν οι γάτες να έχουν νερό και φαγητό. Το κόστος καλύφθηκε αποκλειστικά από την «Υδραϊκή Κιβωτό»

Στις 17 Απριλίου 2016 λάβαμε μέρος στην καμπάνια “Let’s do it Greece”που “υιοθετήθηκε” από την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής “Ώρα για Δράση” και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και εθελοντικά καθαρίσαμε την παραλία του Παλαμιδά.

Τον Νοέμβριο του 2017 τοποθετήθηκαν ειδικές ξύλινες κατασκευές (ταΐστρες) στο Αυλάκι, Mανδράκι, Βλυχό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αδέσποτων γατών για τον χειμώνα. Επισης δυο σπιτακια για την προφύλαξη των ζωων από τις καρικες συνθηκες.

Τον Νοέμβριο του 2018 τοποθετήθηκαν ειδικές ξύλινες κατασκευές (ταΐστρες) στη δημοτική αγορά και στο λιμάνι προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αδέσποτων γατών για τον χειμώνα. Επισης τρια σπιτακια για την προφύλαξη των ζωων από τις καρικες συνθηκες στην περιοχη Περιβολλακια.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου 2018 (1/12/18 & 2/12/18) πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις γατών στο νησί της Ύδρας. 43 γάτες στειρώθηκαν και αποπαρασιτώθηκαν. Επίσης, 17 γάτες έλαβαν οδοντιατρική περίθαλψη και χειρουργήθηκαν άλλες παθήσεις (πολύποδες, όγκοι κτλ). Ένας γάτος από την περιοχή Αυλάκι έλαβε βοήθεια για διαμπερές τραύμα στο πόδι από δάγκωμα. 35 γάτες από την περιοχή Καμίνι αποπαρασιτώθηκαν και 10 εμβολιάστηκαν. Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου 2018 (8/12/18 & 9/12/18) πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις γατών στο νησί της Ύδρας. 57 γάτες στειρώθηκαν και αποπαρασιτώθηκαν.

Το 1ο πρόγραμμα του Δεκέμβριου 2018 καλύφθηκε από το σωματείο (Hydra Ark) ενώ το δεύτερο από το Marchig Fund for Animals.

Από το 2008 και κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Animal Action, η Κιβωτός βοηθάει στη διοργάνωση των ετήσιων επισκέψεων από την ομάδα δράσης των ιπποειδών, που περιλαμβάνει έναν κτηνίατρο, οδοντιάτρο και πεταλωτή.Τα ιπποειδή του νησιού ελέγχονται για οδοντικά και άλλα προβλήματα υγείας. Ο πεταλωτής, ο κτηνίατρος και ο οδοντίατρος παρέχουν περίθαλψη αλλά και χρήσιμες συμβουλές.

Από το 2015 και μέχρι σήμερα, αγωνιζόμαστε για την τοποθέτηση ειδικών σκιάστρων στο λιμάνι και για την κατασκευή 2 ποτιστρών για τα ιπποείδη του νησιού.

Στις 30 Ιουλίου 2019 τέσσερις μεγάλες ομπρέλες τοποθετήθηκαν στο λιμάνι για να προσφέρουν σκιά στα ιπποειδή. Η πρόταση/μελέτη που αφορά όλο το λιμάνι του νησιού και συμπεριλαμβάνει και το μόνιμο στέγαστρο για τα ιπποειδή είναι στο τελικό στάδιο όπως υποστηρίζει η αρχαιολογία και σύντομα θα περάσει από το ΚΑΣ. Οι χτιστές γούρνες σε κοντινά σημεία του σημείου στάθμευσης των ζώων που έχει προτείνει η Κιβωτός έχουν εγκριθεί ομόφωνα από το ΔΣ του Δήμου αλλά οι Τεχνικές Υπηρεσίες δεν έχουν στείλει ακόμα σχετική μελέτη.

Τον Δεκέμβριο 2019 προχωρήσαμε στην δωρεά 4 κατασκευών για πλαστικά σακουλάκια για τις ακαθαρσίες των σκύλων στο Δήμο. Η δωρεά έγινε σε μία προσπάθεια να διατηρήσουμε το νησί μας καθαρό. Το κόστος των κατασκευών καλύφθηκε από την Κιβωτό. Ευελπιστούμε στην τοποθέτηση τους και στην καλή διατήρηση τους.

Τον Νοέμβριο 2019 τοποθετήθηκε μίας ταΐστρα στην περιοχή Δεξαμενή για τις γάτες που ζουν εκεί.

Επίσης δυο σπιτάκια για την προφύλαξη των ζώων από τις καιρικές συνθήκες σε δυο περιοχές.

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου 2019 (16/11/19 & 17/11/19) πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις γατών στο νησί της Ύδρας. 50 γάτες στειρώθηκαν και αποπαρασιτώθηκαν. Επίσης, 21 γάτες έλαβαν οδοντιατρική περίθαλψη και χειρουργήθηκαν  άλλες παθήσεις (πολύποδες, όγκοι κτλ). Επίσης 8 έλαβαν ιατρική βοήθεια, σε 6 γάτες έγιναν εξετάσεις αίματος και δύο σκυλιά  εξετάστηκαν. Όλες οι γάτες αποπαρασιτώθηκαν.

Το τρίτο  Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου 2019 (23/11/19 & 24/11/19) πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις γατών στο νησί της Ύδρας. 57 γάτες στειρώθηκαν και αποπαρασιτώθηκαν. Τον Ιανούαριο 2020 θα γίνουν  30 εμβολιασμοί σε 30 αδέσποτες γάτες.

Στις 8/02/20 & 9/02/20 πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις γατών στο νησί της Ύδρας.

54 γάτες στειρώθηκαν και αποπαρασιτώθηκαν. Επίσης, 12 γάτες έλαβαν οδοντιατρική περίθαλψη και χειρουργήθηκαν άλλες παθήσεις. Επίσης 6 έλαβαν ιατρική βοήθεια, σε 6 γάτες έγιναν εξετάσεις αίματος. Όλες οι γάτες αποπαρασιτώθηκαν.

2 γατάκια εξετάστηκαν για παθήσεις των ματιών και τους δόθηκε φαρμακευτική αγωγή.

2 γατάκια ήρθαν σε κακή κατάσταση. Το ένα με σοβαρό πρόβλημα στο μάτι και το άλλο με απόστημα στο στόμα.

Το γατάκι με το πρόβλημα στο μάτι σταλθηκε σε κλινική στην Αθήνα όπου και έλαβε την αντίστοιχη θεραπεία. Το άλλο φιλοξενήθηκε από εθελοντή και έλαβε φαρμακευτική αγωγή. Και τα δυο ζώα έγιναν καλά. Τα έξοδα της περίθαλψης στην κλινική καλύφθηκαν από την Κιβωτό.

3 γάτες εμβολιάστηκαν.

Τα έξοδα καλύφθηκαν από την Κιβωτό της Ύδρας.

Τον Μάιο του 2020, αδέσποτο θηλυκό σκυλί , γέννησε 5 μωρά.

3 θηλυκά και 2 αρσενικά τα οποία στάθηκαν τυχερά και βρήκαν υπεύθυνους και καλούς κηδεμόνες. Τα έξοδα της μεταφοράς τους, εμβόλια, αποπαρασιτώσεις, τσιπ, βιβλιάρια στοίχισαν 472,50€ και τα κάλυψε η Κιβωτός.

10 εθελοντές, 1 ταξιτζής και 1 κτηνίατρος βοήθησαν στην όλη διαδικασία.

Τους ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα το stray.gr.

Στις 27/6/20 πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις γατών στο νησί της Ύδρας.

23 γάτες στειρώθηκαν και αποπαρασιτώθηκαν. Επίσης, 2 γάτες έλαβαν οδοντιατρική περίθαλψη και χειρουργήθηκαν άλλες παθήσεις.

Τα έξοδα καλύφθηκαν από την Κιβωτό της Ύδρας.

Στις 24/10/20 & 25/10/20 πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις γατών στο νησί της Ύδρας.

38 γάτες στειρώθηκαν και αποπαρασιτώθηκαν. Επίσης, 3 γάτες έλαβαν οδοντιατρική περίθαλψη και 2 χειρουργήθηκαν για άλλες παθήσεις (πολύποδες, όγκοι κτλ).

Σε 2 γάτες με καρκίνο σε τελευταίο στάδιο έγινε ευθανασία. Σε 1 γάτα διαγνώστηκε καλοήθης όγκος και θα χειρουργηθεί την επόμενη φορά.

2 τυφλά γατάκια έλαβαν περίθαλψη και χορηγήθηκε αγωγή. Φιλοξενηθήκαν από εθελόντρια μας η οποία τα αγάπησε κα τελικά τα υιοθέτησε!

Ένα γατάκι από τον Βλυχό με παράλυτο πίσω πόδι έλαβε περίθαλψη και ευτυχώς υιοθετήθηκε!

Σε 3 αδέσποτες γάτες δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε αιμοληψία.

4 γάτες εξετάστηκαν για διάφορες παθήσεις. 2 από το Λιμάνι, 1 από το Γήπεδο και 1 που έφερε συμπολίτης και διαγνώστηκε με καρκίνο.

2 αδέσποτες γάτες προσκομίστηκαν από εθελοντές σε άσχημη κατάσταση.

Μία θηλυκή από την περιοχή Αυλάκι, παράλυτη με πόνους και μία θηλυκή αφυδατωμένη και υποσιτισμένη από την περιοχή περιβολάκια.

Και οι 2 γάτες στάλθηκαν σε κλινική στην Αθήνα. Τα έξοδα νοσηλείας τους και τα μεταφορικά τους τα καλύψε η Κιβωτός. Γύρισαν πίσω υγιείς και επανεντάχθηκαν στις αποικίες τους.

Σύνολο: 58 ζώα (αδέσποτα).

Σε όλα τα ζώα έγινε αποπαρασίτωση.

Αναλυτικά η κάλυψη των εξόδων για τις 24-25/10/2020

Αμοιβή γιατρών: Δήμος Ύδρας

Εισιτήρια γιατρών: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)

Διαμονή γιατρών: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)

Χαρτιά-Νάυλον-καθαριστικά κτλ: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)

Καφέδες, γεύματα γιατρών: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας).

Το 6μηνο πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων γατών για 2019-2020 (Οκτώβριος 2019 -Μάιος 2020) συνεχίστηκε μέχρι και 10/8/2020 λόγω την πανδημίας του κορωνοϊού.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Υδρας για την παροχή τροφής 2 μηνών.

Το πρόγραμμα 2020-2021 ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2020 και θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάιο του 2021. Σε περίπτωση που χρειαστεί θα συνεχιστεί.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Υδρας για την παροχή τροφής, τον μήνα Οκτώβριο.

Ευχαριστούμε τις Κυρίες Heidi Keller, Doris Jagger, El Soberger, Gabriella Stabler για την ευγενική δωρεά του ποσού που χρειάστηκε για να αγοράσουμε την τροφή η οποία θα χρησιμοποιηθεί για το γέμισμα των ταϊστρών μέχρι και τέλος Μαΐου

.Απολογισμός της “Κιβωτού της Ύδρας” για το 2021

Τον Ιανουάριο του 2021, 25 αδέσποτες γάτες στειρώθηκαν από τον κτηνίατρό Κ. Καραθεόπουλο. Τα έξοδα καλύφθηκαν από την Κιβωτό της Ύδρας.

Από τις 26/2 έως και τις 1/3 2021, πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις γατών στο νησί της Ύδρας από τον Δήμο Ύδρας. Το σωματείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα προσφέροντας τον εξοπλισμό του και 7 εθελοντές. 25 αδέσποτες γάτες από αποικία κοντά σε κάδους σκουπιδιών περισυλλέχθηκαν και επανεντάχθηκαν από τους εθελοντές μας.

Στις 6/3/21 & 7/3/21 πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις γατών στο νησί της Ύδρας.

50 γάτες στειρώθηκαν και αποπαρασιτώθηκαν.

5 αδέσποτες γάτες προσκομίστηκαν από εθελοντές σε άσχημη κατάσταση.

Και οι 5 γάτες στάλθηκαν σε κλινική στο Λυγουριό. Τα έξοδα νοσηλείας τους και τα μεταφορικά τους τα καλύψε η Κιβωτός της Ύδρας.

Σε 2 γάτες από την περιοχή Καμίνι με καρκίνο σε τελευταίο στάδιο έγινε ευθανασία. 3 γύρισαν πίσω υγιείς. 2 επανεντάχθηκαν στις αποικίες τους και μια αρσενική από την περιοχή Αγίος Κωνσταντίνος υιοθετήθηκε από εθελοντή μας!

Αναλυτικά η κάλυψη των εξόδων για τις 6/3/21 & 7/3/21

Αμοιβή γιατρών: The Marchig Animal Welfare Trust of Geneva, and Help Animals International.

Έξοδά μετακίνησης: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)

Διαμονή γιατρών: Κύριος Αντώνης Μπότσης

Χαρτιά-Νάυλον-καθαριστικά κτλ: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)

Καφέδες, γεύματα γιατρών: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας).

Τον Απρίλιο 2021, λόγω έλλειψης κτηνιάτρου στο νησί δημιουργήσαμε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο πρώτων βοηθειών γενικών πληροφοριών.

Το κόστος της εκτύπωσης καλύφθηκε από την «Υδραϊκή Κιβωτό». Επίσης, νέες ξύλινες κατασκευές για παροχή νερού (4) και για παροχή τροφής (3) τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του νησιού.

Από τον Μάιο του 2021 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 συνεχίστηκε το πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων γάτων και θα συνεχιστεί και όλο το 2022.

Από τον Ιούνιο του 2021 και μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2021, 16 αδέσποτες γάτες στάλθηκαν σε κτηνίατρο για θεραπεία. Δυστυχώς 2 δεν τα κατάφεραν.

Από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο 2021 έγιναν 4 υιοθεσίες αδέσποτων γατών από το νησί. Η “Κιβωτός” βοήθησε και τις 4 φορές.

Η “Φάβα” από τα περιβολάκια υιοθετήθηκε στην Αντίπαρο.

Η “Καμίνι” από το Μανδράκι πήγε στην Αγγλία.

Ο “Καμίνι” από το Αυλάκι πήγε στην Αγγλία και η κυρία “Πιπίτσα” υιοθετήθηκε από Υδραία που ζει στον Πειραιά. Ευχόμαστε μια καλή ζωή σε όλους! Η “Κιβωτός” θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στις υιοθεσίες το 2022, αφού μετά από όλα αυτά τα χρόνια σκληρής δουλειάς η ζωή των αδέσποτων γατών έχει βελτιωθεί, ο πληθυσμός είναι ελεγχόμενος και τα ζώα στην πλειοψηφία τους είναι υγιή και χορτάτα.

Οι προγραμματισμένες στειρώσεις στις 10 και 11 Δεκεμβρίου αναβλήθηκαν λόγω απεργίας των πλοίων και μεταφέρονται για τον Μάρτιο 2022.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2021, δυο νέες ξύλινες κατασκευές για παροχή τροφής και δυο ξύλινες κατασκευές για παροχή νερού τοποθετήθηκαν στις περιοχές Ρέμα Καμίνι και παιδική χαρά, Μπουαγιά.

5 σπιτάκια για προστασία από τις καιρικές συνθήκες τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του νησιού.

12 ειδικά κλουβιά μεταφοράς γατών δωρίστηκαν από την “Κιβωτό” στον Δήμο Ύδρας.

Για το έτος 2022:

79 γάτες στειρώθηκαν, αποπαρασιτώθηκαν και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά.

100 γάτες αποπαρασιτώθηκαν.  

20 γάτες στάλθηκαν σε κτηνίατρο για θεραπεία

γάτες υιοθετήθηκαν 

σκύλος υιοθετήθηκε

Το 2022 περισσότερες από 100 γάτες αποπαρασιτώθηκαν (εκτός από τις 79 που στειρώθηκαν) με την ευγενική χορηγία της κυρίας Monica  Taylor.

Τα σημεία παροχής τροφής (ταΐστρες) για τις αδέσποτες γάτες έγιναν 17 (Καλά πηγάδια, Αngelika hotel, Περιβολάκια, Υπαπαντή, Παλιά δημοτική αγορά, Μουσείο, Λόφος ΑΕΝ, Άλσος Κουντουριώτη, Αυλάκι, Καμίνι παιδική χαρά, Καμίνι Καραφυλάκη, Καμίνι ρέμα, Κουρμάδα, Γήπεδο, Μπουαγιά παιδική χαρά, Μανδράκι, Βλυχός).

Από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Νοέμβριο του 2022 διαθέσαμε 4.520 κιλά τροφής (226 σακιά) και από τον Δεκέμβριο 2022 έως τον Φεβρουάριο 2022, 1.836 κιλά (102 σακιά).

Στις 19/2/22 & 22/3/22 πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις γατών στο νησί της Ύδρας από την “Κιβωτό”. 

35 γάτες στειρώθηκαν, αποπαρασιτώθηκαν, τους έγινε ηλεκτρονική σήμανση και καταχωρήθηκαν στον Δήμο Ύδρας. 

Αναλυτικά η κάλυψη των εξόδων για τις 19/2/22 & 20/2/22

Αμοιβή γιατρών: The Marchig Animal Welfare Trust of Geneva, and Help Animals International.

Έξοδα μετακίνησης: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)

Χαρτιά-Νάυλον-καθαριστικά κτλ: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)

Διαμονή γιατρών: Κυρία Ειρήνη Ταβλαδοράκη και Κύριος Γιώργος Βούλγαρης ( Erofili guesthouse) 

Καφέδες, γεύματα γιατρών: Κυρίος Γιάννης Ράππας (Isalos café) 

Τους ευχαριστούμε όπως και τον Δήμο Υδρας για την παραχώρηση χώρου στην παλιά αγορά.

Στις 17/5/21 ο Sterling Davis AKA the Trap King ήρθε στο νησί μας για να ενημερωθεί για τις στειρώσεις. Πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις σε 11 αρσενικές και 3 θηλυκές γάτες καθώς και εξαγωγές δοντιών και εξετάσεις αίματος σε άλλες 4. 

3 γάτες μεταφέρθηκαν σε κλινική στην Αθήνα από την ομάδα της Let’s Be smart. Τα έξοδα νοσηλείας τους, τα κάλυψε η “Κιβωτός της Ύδρας”.

Την επόμενη μέρα στις 18 Μαΐου, ο Sterling Davis AKA the Trap King, η ομάδα της Let’s Be smart και η ομάδα της “Κιβωτού”, παραβρέθηκαν σε φιλοζωική εκδήλωση στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών και της Υδραγωγής για τα παιδιά της Ύδρας.

Στις 18/11/22, 30 αδέσποτες γάτες στειρώθηκαν, έλαβαν αντιπαρασιτικά, τους τοποθετήθηκαν μικροτσίπ και καταγράφηκαν στον Δήμο Ύδρας από τον κτηνίατρο Γ. Καραθεόπουλο και την ομάδα του.

Αναλυτικότερα,19 θηλυκές και 11 αρσενικές γάτες. Οι 5 γάτες προέρχονταν από την περιοχή περιβολάκια, 3 γάτες από την περιοχή Αυλάκι, 22 από το Καμίνι.

Το κόστος ήταν 1.266,93 € με ΦΠΑ και καλύφθηκε από την Υδραϊκή Κιβωτό, HydraArk.

2 γάτες σε κακή κατάσταση μεταφέρθηκαν σε κλινική στην Αθήνα. Είμαστε χαρούμενοι που και οι δυο έγιναν καλά και η μια υιοθετήθηκε! Η άλλη γύρισε πίσω στην αποικία της.

Τα έξοδα νοσηλείας τους τα κάλυψε η “Υδραϊκή Κιβωτός”. 

Το 2022, 4 νέες ξύλινες κατασκευές για παροχή τροφής τοποθετήθηκαν στις περιοχές Καραφυλάκη Καμίνι, Κουρμάδα, Υπαπαντή και λόφο επάνω από την σχολή ΑΕΝ.

 

1 σπιτάκι για προστασία από τις καιρικές συνθήκες τοποθετήθηκε στην Υπαπαντή.

17 ξύλινες κατασκευές για παροχή τροφής σε 17 διαφορετικές περιοχές έχουν τοποθετηθεί τα τελευταία χρόνια! 

Από  τον Δεκέμβριο του 2021 και μέχρι τον Ιουλιο 2022 συνεχίστηκε το πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων γάτων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το κόστος τροφών από τον Νοέμβριο 2021 έως και Ιούλιο 2022 για τις κατασκευές παροχής τροφής των αδέσποτων γατών έφτασε στα 5.857€ με ΦΠΑ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πάλι την 1η Δεκεμβρίου 2022 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα 23/2/23 με το κόστος των τροφών να έχει φτάσει στα 3.300€ με ΦΠΑ.

Από τον Ιανουάριο του 2022 και μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 202220 αδέσποτες γάτες στάλθηκαν σε κτηνίατρο για θεραπεία. Τα έξοδα νοσηλείας τους τα κάλυψε η “Κιβωτός της Ύδρας”. 

Από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο 2022 έγιναν 4 υιοθεσίες αδέσποτων γατών από το νησί. Η “Κιβωτός” βοήθησε και τις 4 φορές.

Η “Υδρα” από τα περιβολάκια υιοθετήθηκε στην Σουηδία.

Η “Κιμ” από την Κουρμαδα πήγε στην Νέα Υόρκη.

Ο “Ολιβερ” από το Καμινι πήγε στην Αθήνα και η “Τζο” υιοθετήθηκε στην Αμερική.

Το Φθινόπωρο του 2022, 2 σκυλιά εγκαταλειφθήκαν στο νησί μας. Η Κιβωτός φρόντισε να εμβολιαστούν και αναζήτησε σπίτια. Το ένα από αυτά φιλοξενείτε μέχρι και σήμερα από φιλόζωη κυρία στην Υδρα και το άλλο υιοθετήθηκε σε συνεργασία με το Γνωρίζω Αγαπάω Φροντίζω (ΓΑΦ)/GAF Helping Greek Strays από μια υπέροχη οικογένεια. 

Ευχαριστίες 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τα μέλη και του φίλους μας, που εργάζονται εθελοντικά όλα αυτά τα χρόνια!

Ευχαριστούμε την Animal Action, το The Marchig Animal Welfare Trust of Geneva, το Helo Animals International, την καλλιτέχνιδα The Lost Star για την γενναιόδωρη δωρεά όλων των εισπράξεων από τις δύο παραστάσεις της τον Αύγουστο 2019 στο Ιστορικό Αρχείο της Ύδρας..

Τους Gabriella Stabler and her husband Peter, Heidi Keller, Felicity Panas, Maria Hanson, Judith Verm, Jennifer Kelland, Tracy Gionis, Nici Hildebrandt, Rhapsody Georgakopoulou, Botsi Antoni και Mahhela, Katharina Semertsidis, Carol Mac Beth, Irini Resou, Argyri Reso, Kosta Reso, Alexandro Kondilidi, Elisa Geskou, Valerie Lioyd, Christian Lemmer Didrih, Emma Baus and her producer, Mattias Reus publisher, τον Σωτήρη Ηλιάδη, την Eli Solberg, Martina Pape, Ποπη Ζωγκου, Σταυρούλα Μπούφη,Τακη Διαμαντη, Νανά Σακελαρίου, Χριστίνα Σταματάκου, Γιάνννη Ράππα, Galen Aygers, Stephen Hopkins, Georgia Tsitsinaki, Athina Tsigourakou, Arabella Ross, Kelsey Edwards, Monica Taylor και τόσους άλλους, αλλά και όλους τους δωρητές μας από κάθε γωνιά της γης! 

Επίσης τους ζωγράφους William Pownel, Michael Laurens & Henry Denader για την παραχώρηση των έργων τους για την δημιουργία καρτών. 

Ευχαριστούμε τους υπέροχους γιατρούς μας! Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που φροντίζουν γάτες  στις γειτονιές τους.

Τον κύριο Κώστα Αγγελόπουλο για την δωρεάν δημιουργία του λογότυπου μας. Τον κύριο Ανδρόνικο Τσιγκούνη για την δωρεά της μελέτης του στεγάστρου των ιπποειδών.

Ευχαριστούμε τον Κύριο Αργύρη Καλαματιανάκη, Πρόεδρο της Κιβωτού για τις μεταφορές του εξοπλισμού και των αδέσποτων γατών, το γέμισμα των ταϊστρών,  αλλά και για τόσα άλλα που  αφιλοκερδώς  προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος ευχαριστούμε την Εκδότρια της Φωνής της Ύδρας για την παραχώρηση χώρου στην ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση της εφημερίδας και για την βοήθεια της σε ότι της έχουμε ζητήσει.

Ευχαριστούμε!

Ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά! Άνθρωποι και ζώα.

Κιβωτός της Ύδρα